HU | EN
iBOX®
 
 
A készpénzt napi 24 órában védi az intelligens megfestő rendszer
 
iBOX®

Az iBox messze a legfejlettebb intelligens készpénzvédelmi rendszer a piacon. Magában foglalja a Spinnaker  szabadalmaztatott tinta befecskendező rendszerét, ami a szállított és tárolt készpénz védelme tekintetében  korábban soha nem látott biztonsági szintet nyújt.
A  „Teljes végponttól végpontig” megközelítés alkalmazásával egyáltalán nincs szükség az iBox egység nyitására a tranzakció pontján (kiszállítás/begyűjtés), így a készpénz ciklus sebezhető része kiküszöbölhető. A pénzszállító cégnek a tranzakció teljesítéshez semmilyen módon nem kell bevonnia a bank (ügyfél) egy alkalmazottját, így a kockázat mind a bank, mind ügyfelei, mind a pénzszállító cég számára csökken.

Gyors és rugalmas

Mivel a banki alkalmazottnak nem kell jelen lennie, mikor a pénzszállító cég érkezik, a tranzakció a nap bármelyik szakaszán, nappal és éjjel is bármikor elvégezhető. Ez tovább csökkenti a kockázatot és sokkal tágabb időablakot biztosít a pénzszállító cég számára a tranzakció végrehajtásához. A szokásos nyitvatartási időn kívül a kisebb  forgalom gyorsabb utakat, a könnyebb parkolás rövidebb tranzakciókat jelent és a banki alkalmazottra történő  várakozás szükségtelen.

A hagyományos páncélozás és értékőrzés intelligens helyettesítője

Mivel a készpénzlogisztikát végző cég alkalmazottja (futár) egyáltalán nem fér hozzá a készpénzhez, a kényszerítés kockázata csökken. A szükséges mennyiségű pénzszállító táska telepíthető a járműre és a bank területére. Nincs szükség a jármű erős páncélozására és nagy ellenállású páncélszekrényre, vagy trezorteremre a bank területén. Minden iBox pénzszállító táska egy egyedülálló széf, aminek tartalmához csak biztonságos körülmények között, biztonsági eljárásokat betartva lehet hozzáférni a bank területén vagy a pénzfeldolgozó központban. A teljes  végponttól végpontig történő működés rugalmas a pénzszállító táskák tekintetében, a táskák száma könnyedén csökkenthető vagy növelhető mind a járművön, mind a bank területén, a szükségletnek megfelelően.

Az iBox egy könnyűsúlyú rendszer, ami kényelmes és a felhasználó által egyszerűen kezelhető. Bármilyen típusú támadás elleni védelemre tervezve az iBox még a műanyaggal borított készpénzt is tintával, illetve nyomon követhető elemekkel festi meg és  minden ismert európai megfestő szabványt tartalmaz. Az iBox moduláris kommunikációs elemekkel szerelhető fel, amelyek biztosítják a felhasználóknak a szabadságot és rugalmasságot ahhoz, hogy az interneten keresztül programozzák és kövessék az egységeket.

 

Előnyök a bank szempontjából:

  • Alacsonyabb alkalmazottakat és ügyfeleket érintő kockázat
  • Rugalmas tranzakciók
  • Nem nyitható a biztonsági zónán kívül
  • A hagyományos értékőrzők intelligens és rugalmas helyettesítője


Előnyök a pénzszállító cég szempontjából:

  • Gyorsabb tranzakciók és utak
  • Lehetővé teszi az egyszemélyes működést
  • A járművek költséges páncélozása és üzemeltetése elkerülhető
  • Csökkenti az alkalmazottakat érintő kockázatot
  • Nem nyitható a biztonsági zónán kívül
  • Alacsonyabb veszteség-kockázat